LA RUTA DELS INDIANOS

Els "indianos" o "americanos", com és diu en funció del lloc, varen ser aquelles persones que després del tractat de lliure comerç de l'any 1778 decidiren anar a les "amèriques" a fer fortuna.

 

Un dels membres més coneguts d'aquest grup fou en Francesc Gumà i Ferran. Ell fou qui, juntament amb d'altres empresaris, construí la companyia de Ferrocarril de Valls Villanueva y Barcelona, fent arribar el ferrocarril a la ciutat l'any 1881.

 

També cal destacar en Josep Tomàs Ventosa i Soler, del qui trobareu una estàtua al centre de la Plaça de la Vila, ja que aquest vilanoví il·lustre marxà cap a Mèxic i on esdevingué alcalde de Matanzas. 

 

D'altra banda cal dir que aquests són només dos exemple, però va haber-hi  un número imprtant de gent que va marxar a Cuba per provar sort, per aquest motiu la nostra terra se l'anomenà l'Havana xica.  Americanos que realitzaren imprtants  inversións en a les seves ciutats col·laborant el desenvolupament cultural, social i econòmic d'aquestes.

Please reload

Dia: 21 de agosto a las 11 h.

Durada: 1h.

Preu: 7€/persona.

Sortida: Plaça Soler i Gustems (Plaça dels Carros).

Places limitades.

Cal reserva prèvia al 639868491 (Jordi) o bé enviant un correu electrònic a info@arccultural.cat , indicant el nombre de persones.