top of page

ACTIVITATS PER A ESCOLES 
A VILANOVA

IMG_5076 copia.jpg

Primària / Secundària

LA RUTA DELS INDIANS

La visita ens durà a passejar pel centre de la ciutat, des de la plaça Soler i Gustems (Plaça dels Carros) fins a la Plaça Pau Casals. A través d'aquest recorregut parlarem de diferents emplaçaments importants, com la Plaça de la Vila, la Plaça dels Cotxes o la Plaça de les Cols i de personatges que s'hi vinculen, com en Francesc Gumà i Ferran o en Josep Tomás Ventosa. La visita està pensada perquè els alumnes, mitjançant una explicació clara i entenedora, adquireixin els coneixements necessaris per entendre el context històric de Vilanova i la Geltrú a mitjans de segle XIX. Història i arquitectura seran els elements que ompliran la visita, tot amenitzat de curiositats que no deixaran de sorprendre'ns.

La Geltrú matí 2020.jpg

Primària / Secundària

LA GELTRÚ MIL·LENÀRIA

Aquesta ruta ens endinsarà en la història del barri de la Geltrú. Seguint un circuit que ens durà a recórrer els seus carrers, descobrirem els elements necessaris per entendre la cronologia de Vilanova i la Geltrú. Sortint de la Plaça Lledoners, passant pel carrer Bonaire i el carrer Castell, i arribant a la Plaça Font i Gumà a través de la Plaça de l'Assumpció, farem una narració pensada perquè els alumnes adquireixin els coneixements indispensables sobre la Geltrú: el primer edifici de la ciutat, el primer carrer, la primera església i múltiples referències a l'origen mariner dels seus habitants. Però també personatges relacionats amb el barri com Francesc Armanyà, Josep Font i Gumà o el mateix rei Jaume I.

Port pesquer 8.jpg

Primària / Secundària

LA VILANOVA DE MAR

Itinerari urbà pels llocs més emblemàtics del barri mariner de la ciutat. Un poble pescador que ha combatut amb pirates i setges, s’ha sobreposat a desastres pesquers com l’Any dels Negats i ha esdevingut un dels ports més importants de la costa catalana. Us oferim una passejada pels diferents punts clau de la vila que ens ajudarà a entendre la Vilanova d'avui, visitant i entenent el context del seu passat a través de la façana marítima on coneixerem indrets tan singulars com el port o les antigues cases de pescadors.

cases rambla 2.jpg

Primària / Secundària 

ACTIVITAT A LA CARTA

ARC gestió cultural ofereix la possibilitat de traçar una ruta personalitzada que s'adeqüi als continguts que estigueu treballant a classe. Per a concertar una activitat a la carta poseu-vos en contacte amb nosaltres!

bottom of page