top of page

ACTIVITATS ESCOLARS 
A VILANOVA

IMG_5076 copia.jpg

Primària / Secundària

LA VILANOVA INDIANA

Aquest itinerari té com a objectiu principal conèixer la rellevància històrica que Vilanova i la Geltrú va tenir al llarg del segle XIX en el context del fenomen indià
català. La visita ens durà a passejar pel centre de la ciutat, des de la plaça Soler i Gustems (o plaça dels Carros) fins a la plaça Pau Casals, a través d’un recorregut que ens portarà per diferents emplaçaments importants com la plaça de la Vila, la plaça dels Cotxes o la plaça de les Cols, on coneixerem personatges com Francesc Gumà i Ferran o Josep Tomás Ventosa i Soler. El contingut de la visita inclou, així mateix, referència a la memòria de l’esclavitud dins del fenomen indià a casa nostra, per exemple pel cas del patrimoni vinculat amb la família Samà. La visita està concebuda perquè els alumnes, mitjançant una explicació clara i entenedora, adquireixin els coneixements necessaris per entendre aquest moment destacat de la història local a través dels elements urbans i de patrimoni que trobem al llarg del recorregut.

cases rambla 2.jpg

Primària / Secundària 

ACTIVITAT A LA CARTA

ARC gestió cultural ofereix la possibilitat de traçar una ruta personalitzada que s'adeqüi als continguts que estigueu treballant a classe. Per a concertar una activitat a la carta poseu-vos en contacte amb nosaltres!

La Geltrú matí 2020.jpg

Primària / Secundària

LA GELTRÚ MIL·LENÀRIA

Aquest itinerari té com a objectiu contextualitzar i situar l'origen urbà de La Geltrú, amb més de mil anys a les seves espatlles. Durant l'itinerari trobarem el primer edifici de la ciutat, el castell, el primer carrer i múltiples referències a l'origen mariner dels seus habitants.Presentarem alguns dels personatges il·lustres lligats a la història d'aquesta vila com Francesc Armanyà, Josep Font i Gumà o el rei Jaume I. Quan es van unir Vilanova i la Geltrú? La visita està concebuda per a que els alumnes puguin reflexionar i fer preguntes entorn el nom dels carrers i adquireixin coneixements sobre la història local. Aquestes i moltes més històries que van deixar empremta en aquest indret tan singular de la localitat.

bottom of page