LA RUTA DELS INDIANOS

Els "indianos" o "americanos" foren les persones que després del Tractat de Lliure Comerç de l'any 1778 decidiren anar a les Amèriques a fer fortuna, i que en molts casos retornaren a les ciutats d'origen. 

​El cas de Vilanova i la Geltrú va ser especialment important dins de Catalunya, per tenir un dels índexs més alts d'emigrants a les Amèriques. Entre els personatges que destacaren trobem en Francesc Gumà i Ferran, reconegut especialment per ser el promotor principal de la companyia de Ferrocarril de Barcelona a Vilanova i Valls, gràcies a la qual el tren arribà a Vilanova i la Geltrú el desembre de 1881, marcant un moment històric a la vila. ​També destacà en Josep Tomàs Ventosa i Soler, de qui trobem una escultura al centre de la Plaça de la Vila que recorda a aquest vilanoví il·lustre que emigrà a Cuba, on esdevingué alcalde de Matanzas.

Juntament amb ells, noms com Soler i Gustems, Junqué i Escofet o la nissaga dels Samà conformaren una nova imatge de la ciutat, que gràcies a la seva vinculació amb Cuba fou coneguda com l'Havana Xica, encara visible avui en dia a través dels seus carrers i construccions.

Please reload

Durada: 1h.

Preu: 7€/persona.

Sortida: Plaça Soler i Gustems (Plaça dels Carros).

Places limitades: 25 persones.

Cal reserva prèvia al 639868491 (Jordi) o bé enviant un correu electrònic a info@arccultural.cat , indicant el nombre de persones.