top of page
Grid Contents còpia 7.png

FESTIVAL TORNEIG DE TEXTOS BREUS

Grid Contents còpia 7.png
Grid Contents còpia 3.png
Grid Contents (2).png
Grid Contents (2) còpia.png
Grid Contents còpia 7.png
Grid Contents còpia 7.png

Xató d’Estiu som un col·lectiu integrat per professionals de les arts escèniques de Vilanova i la Geltrú que hem decidit unir-nos per impulsar i promoure la creació teatral a la nostra vila. 

 

Actualment formem el col·lectiu la Blanca Bardagil (dramaturga i directora), ARC gestió cultural, en Josep Maria Teixell (dramaturg i director), l’Adriana Segurado (actriu i especialista en moviment) amb la col·laboració intermitent de la Núria Valls (actriu i directora de doblatge) i del Jordi Pérez (actor i gestor cultural).

 

No obstant, estem oberts a ampliar l’equip, així que si ets professional de les arts escèniques i t’interessa el projecte, no dubtis a escriure’ns!


Valors i objectius
Com a creadors i creadores de Vilanova, ens interessa descentralitzar la creació professional dels grans centres urbans i acostar-la al públic de la nostra vila i fer-ho de forma lúdica, participativa i intergeneracional.

 

Els nostres objectius són:

  1. Impulsar la creació i el desenvolupament de les arts escèniques a la nostra vila.

  2. Donar valor a la dramatúrgia contemporània catalana com a eina generadora de discurs i llenguatge artístic. 

  3. Diversificar els espais de representació.​

  4. Dinamitzar espais emblemàtics de la ciutat i acostar-los a la ciutadania d’una forma lúdica i vinculada a la recerca i la creació escèniques.​

  5. Promoure l’activitat artística als espais públics.​

  6. Apostar per la interdisciplinarietat, la participació i la intergeneracionalitat en els processos creatius. ​​

  7. Fer de Vilanova i la Geltrú una vila referent en la recerca i la creació escèniques. 

 

Des que vam decidir unir-nos l’hivern del 2022 vam tenir clar que volíem començar treballant i plantant la llavor d’alguna cosa que pogués créixer i funcionar al territori, així que vam posar fil a l’agulla i vam decidir organitzar un TORNEIG DE DRAMATÚRGIA BREU. 

 

Què és i com funciona un Torneig de Dramatúrgia Breu?

 

Un torneig de dramatúrgia breu és una festa de la dramatúrgia en format breu on el públic vota entre textos prèviament seleccionats als quals actrius i actors professionals donen vida en forma de lectura dramatitzada.

 

D’entre els finalistes sortits de la votació popular, un jurat professional en tria el guanyador. Tot plegat en un ambient festiu i lúdic, que en el nostre cas es celebra amb una ambientació marítima, música en directe i opció de sopar fred.

 

Quatre hores de teatre, música i bon humor en un espai privilegiat a prop del mar durant la posta de sol.


 

 

Grid Contents còpia 7.png
Grid Contents (3).png
Grid Contents còpia 6.png
WhatsApp Image 2023-06-22 at 12.14.08.jpeg
bottom of page