top of page
Grid Contents còpia 7.png

XATÓ D'ESTIU, 
FESTIVAL TORNEIG DE TEXTOS BREUS

Grid Contents (2) còpia.png
Grid Contents còpia 3.png
Grid Contents (2).png
Grid Contents còpia 7.png
Grid Contents còpia 7.png

Qui som?

Xató d’Estiu som la Blanca Bardagil (dramaturga, guionista i directora), en Josep Maria Teixell (filòleg i dramaturg), l’Adriana Segurado (actriu i especialista en moviment). Tots tres configurem l’Equip de Direcció Artística del Torneig de Dramatúrgia Breu que se celebra anualment a Vilanova i la Geltrú. 

Col·laboren amb nosaltres diverses entitats públiques i privades de la ciutat, entre elles l'empresa Arc Gestió Cultural, la Regidoria de Cultura, Museus i Patrimoni de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l’Escola de Teatre Tracart, el Conservatori de Música Mestre Montserrat, la Casa del Mar o la Confraria de Pescadors. Treballem en Xarxa amb el Festival Test, organitzat pels productors i gestors culturals de Cal Gras Avinyó, pertanyents la Xarxa de Pobles Creatius del Bages. 

 

Comptem amb un equip d’artistes amics del projecte configurat per diversos professionals de les Arts Escèniques de Vilanova i la Geltrú i la comarca del Garraf i també amb un equip de voluntaris i voluntàries que ens donen suport. Com a creadors i creadores de Vilanova, ens interessa descentralitzar la creació professional dels grans centres urbans i acostar-la al públic de la nostra vila i fer-ho de forma lúdica, participativa i intergeneracional.

 

L’any 2021 vam començar a treballar en l’organització del Torneig de Dramatúrgia Breu Xató d’Estiu, que té lloc a l’entorn immillorable dels jardins de l’Espai Far.

Què és i com funciona el nostre Torneig de Dramatúrgia Breu?

 

Es tracta d’una festa de la dramatúrgia contemporània catalana on el públic vota entre textos de curta durada prèviament seleccionats, als quals actrius i actors professionals donen vida en forma de lectura dramatitzada. D’entre els finalistes sortits de la votació popular, un jurat professional en tria el guanyador. I amb una segona votació del públic es decideix el segon premi. Tot plegat envoltat de música, vi, bon humor i un pica pica estival al costat del mar. 
 

Edicions

El 31 de juliol de 2022 vam organitzar el Primer Torneig de Dramatúrgia Breu Xató d’Estiu. S’hi van presentar 48 textos, dels quals en vam seleccionar 8. Els guanyadors foren:

 

  • Pet, d’Elisenda Guiu - 1r. Premi, per valor de 500 euros.

  • Un arbre és un arbre, d’Enric Garriga - 2n. Premi, per valor de 250 euros. 

El 2 de juliol de 2023 vam celebrar el Segon Torneig de Dramatúrgia Breu Xató d’Estiu. S’hi van presentar 32 textos, dels quals en vam seleccionar 6. Els guanyadors foren:

 

  • Comiat, de Laura Freijo - 1r. Premi, 500 euros.

  • Literatures, de Xavier Inglada - 2n. Premi, 250 euros.

Enguany celebrarem la TERCERA edició del Torneig de Dramatúrgia Breu Xató d’Estiu el 30 de juny de 2024, també a l’Espai Far de Vilanova i la Geltrú. 
 

Reserva ja la data! I si vols presentar un text, aquí tens les bases.

Grid Contents (3).png
Grid Contents (2).png
bottom of page